Υπαγωγή δικύκλων 50cc στο YME

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδας (ΣΕΜΕ) αιτήθηκε επισήμως την υπαγωγή της ταξινόμησης των δικύκλων έως 50 κ.εκ. στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ως γνωστόν, η διαδικασία ταξινόμησης των ως άνω οχημάτων υπάγεται έως σήμερα στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα στη Διεύθυνση Τροχαίας.

Με την επιστολή του ο ΣΕΜΕ επισήμανε πως η παρούσα διαδικασία ενέχει πολλές στρεβλώσεις, όπως έχουν ήδη επισημανθεί σε σχετική του επικοινωνία με την Τροχαία. Μάλιστα, υπενθυμίζεται πως για την ταξινόμηση ενός νέου δικύκλου αυτής της κατηγορίας απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία αγοραστή και πωλητή σε Τμήμα Τροχαίας μαζί με το μη ταξινομημένο όχημα (μεταφορά του στο οικείο Τμήμα με ευθύνη των παραπάνω), ώστε να ελεγχθεί το όχημα από αστυνομικό όργανο και να δηλωθεί ο αριθμός πλαισίου.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>